Fortællere

De fleste fortællere på denne liste kan mange forskellige historier og de dækker forskellige genrer (eventyr, sagn, myter, livshistorier m.m.) og forskellige aldersgrupper.
Hvis du har et specielt ønske eller et specielt behov for at få en fortæller på besøg, så kontakt dem og spørg, hvad de kan tilbyde til dit arrangement. På listen står deres helt aktuelle tilbud.
Vi håber du får en god ide til hvem der skal fortælle til dit næste arrangement – God fornøjelse!


 

Anette Skov Hansen
Lange Eng 21,
2620 Albertslund
Tlf: 36 78 38 13,
61 66 13 98
kontakt@anetteskov.dk
www.anetteskov.dk

Jeg har fortalt på: folkeskoler, efterskoler, legepladser, børnehaver, folkekirker, klubber, festivaller, kulturnætter, bryllupper, sommerlejre, biblioteker, barnedåb, højskoler...fortæller helst for børn fra 8 år.
Jeg arbejder med følgende historier og genrer:
Mange års erfaring og egen virksomhed med mundtlig fortælling. Leverer fortællinger inden for mange genrer. Cand. mag. i litteratur. Masser af fortællinger med litterært forlæg. Laver også forestillinger over et givet tema f.eks. "fædre og sønner", "kærlighed" og til de nationale årsmarkeringer af f.eks Rennaissance (2006). Litterære foredrag/forfatterskabsintroduktioner hvori fortælling indgår, f.eks. om Henrik Pontoppidan.
Masser af bibelhistorier, som egner sig til kristendomsundervisning eller børne og særgudstjenester. Bestilling på en særlig fortælling modtages. Tjek www.anetteskov.dk for repetoire, billeder, priser, anmeldelser, smagsprøve etc.


 

Birgitte Albæk Henriksen
Vindebjergvej 3,
5463 Harndrup,
22 14 31 46
info@skjalden.dk
www.skjalden.dk

Jeg har siden sommeren 2012 arbejdet med aktiv fortælling, og jeg fortæller både eventyr, myter og historier, samt julefortællinger til både store og små til alverdens arrangementer. Jeg fortæller gerne til store grupper, men jeg nyder også at gå fra bord til bord til arrangementerne og fortælle små historier.Hvad der skal fortælles til netop jeres arrangement er helt op til jer, og jeg forbereder gerne nye historier.

 

 


 

carlerik_lundgaard01 (1)
Foto : art Jongsma

Carl Erik Lundgaard
Græsholmvænget 6 st.
5610 Assens
tlf. 21 70 47 34
ce@cemusik.dk
www.carleriklundgaard.dk

Det kom som et bagholdsangreb. Pludselig var jeg professionel historiefortæller. Siden jeg statede for alvor i 2010, har jeg været rundt i alle mulige sammenhænge i hele landet, oplysningsforbund, foreninger, kirker, skoler, OK-klubber og Ældresag, fortællefestivaler etc. Mine faste rejse- og fortællekammerater er mine små harmonikaer af træ. På min hjemmeside er beskrevet titler på mine forskellige fortællespor. Der kan også læses en lang stribe tilbagemeldinger og anmeldelser.

 

 

 


 

Connie Olsen
Krudthusgade 8,
5000 Odense C
tlf. 65 91 42 22
connieolsen@mail.dk
www.connieolsen.dk

Jeg har fortalt i: Odense Fortællekreds, DR Radio Fyn, biblioteker, skoler m.v. Børnekulturhuset Fyrtøjet, Fjord & Bæltcentret, Fortællefestivaler, Odenses gader, Eventyrkaravanen 2003, Fortællerazziaer i Odense april 2005, Svalegangen i Århus, Kulkafeen og under blodbøgen i København.

Jeg arbejder med følgende historier og genrer:
Vidtspændende repertoire med ca. 300 historier og eventyr; fra folkeeventyr og H.C. Andersen over græske og nordiske myter til moderne eventyr fra nær og fjern, for voksne og børn; af varighed fra knap 5 minutter til ca. 1½ time.


 

eli03

Eli Rasmussen
Søhustoften 151,
5270 Odense N
Tlf.: 66 18 51 24,
40 23 60 37
elirasmussen1@gmail.com

Eli fortæller historier med en overbevisning og et humør, som er en oplevelse af de store. Hun fortæller H.C. Andersen, folkeeventyr, folkesagn, gys og gru og hun er frisk på moderne løgnehistorier og storyslam. Hør hende fortælle om sin barndom og skolegang i 1930erne, om at være ung pige under besættelsen eller om slægtninge som levede i de virkeligt gamle dage – og lad jer inspirere af hendes muntre livssyn og fortællelyst.

Eli er en gribende mundtlig fortolker af den svenske forfatter, Selma Lagerløfs liv og forfatterskab, herunder af historien ”Kejseren af Portugalien”.

 


 

emk_1_s

Else Marie Kristensen
Magtenbøllevej 78,
5492 Vissenbjerg
Tlf. 20 13 54 92
elsemarieeventyr@msn.com
www.elsemarieeventyr.dk

Den gode fortælling fører os ind i fantasiens verden, Else Marie fascinerer og tryllebinder gennem fortællingen. Hun har arbejdet med børn og fortælling gennem de sidste tyve år i sit job som pædagog. Børnene elsker historierne og ofte bidrager de selv til den gode historie. Hun fortæller både for voksne og børn, hun har et stort repertoire med folkeeventyr, H.C. Andersen, gys og gru samt meget andet. Else Marie fortæller eventyrlige grisefortællinger om det gode griseliv sammen med sine minigrise Buzz og Arne. Else Marie kommer også ud på din skole, børnehave, bibliotek, forening og andre steder og fortæller en god historie.

 


 

150303_JPMadsen_0014_bearbejdet_300px

Jens Peter Madsen
Vandmøllevej 6, Davinde
5220 Odense SØ
tlf.: 65973446 / 50460247
post@jenspetermadsen.dk
www.jenspetermadsen.dk

Jens Peter Madsen vil gerne hjælpe andre folk i gang med at fortælle historier lige ud af hovedet og uden bog. Han underholder og inspirerer med sine egne personlige historier og holder foredrag om hvad mundtlig fortælling kan bidrage med i skoler, institutioner, i familien og hvor mennesker ellers er sammen” Jens Peter har fortalt og undervist i mundtlig fortællekunst i mere end 20 år som seminarielærer og foredragsholder.

 

 

 


 

Kirsten Madsen
Tybrindvej 30
5592 Ejby
Ttlf. 64 46 15 98
Mobil 22 24 14 96
kirsten.madsen@sol.dk

Jeg er født og opvokset i København men endt som bondekone på Fyn. Er uddannet pædagog og sløjdlærer.
Jeg arbejder med følgende historier og genrer:
Livsfortællingerne, omhandler mennesker der har gjort en forskel, i mit liv som nr. to i en søskendeflok på fire, og med en enlig smuk forfløjen mor, som omdrejningspunkt. Til kampen for som voksen, at fylde pladsen som bondekone ud - og meget mere.
Fortællingerne leveres i en afdæmpet fortællestil med en altid underlæggende humor.
Har fortalt på : Skoler, børnehaver, biblioteker, ældrecenter, kirker, Odense Fortællekreds og
Fortællefestival i Lejre og Faxe. 


 

Maria Junghans
Højrupgyden 12,
5690 Tommerup
Mobil: 29894992
maria.junghans@gmail.com
www.junghans.dk

Der opstår en særlig poesi og intensitet, når Maria Junghans fortæller sine historier. Hun formår at tage lytteren med på rejse i tid og sted, så billederne står lysene klart for ens indre øje, mens følelserne sitrer under huden.

Maria skaber selv de fleste af hendes historier. De har ofte et magisk-realistisk islæt og strækker sig fra det sensuelle til det uhyggelige.
Det er primært historier, der henvender sig til voksne, men hun skaber også gerne historier henvendt til børn. Hun har optrådt på Words festivallen på Kronborg, Spoken Word Festivalen i Odense, på skoler, biblioteker og til private arrangementer i ind- og udland.

Læs mere på www.junghans.dk


 

Marie Louise Kjær
Kærbyholmvej 4,
5466 Asperup
Tlf.: 64 48 18 49
Mobil: 20 86 05 39
loula@dbmail.dk

Marie Louise er en garvet fortæller, som evner at komme helt ud i hjørnerne – både i rummet og i publikums sind og følelser. Hendes fortællinger spænder vidt fra folkeeventyr for børn og voksne, løgnehistorier, 1001 nats eventyr, livshistorier og egne fortællinger (mest for voksne). Hun kan skrue et program sammen, som passer ethvert publikum.
Hun afholder kurser i fortællekunst og -teknik (herunder også med inddragelse af børns sprogudvikling (velegnet til børnehaver)), livshistoriearbejde m.m. og hun holder foredrag over temaer om fortællings betydning. Hun laver sammen med to andre kvinder ’Dagligstuefortællinger’ – fortællinger, kaffe/te og kage og masser af hygge.
Hun har bl.a. fortalt på: Børnehaver, Biblioteker, skoler, højskoler, sognehuse, Lejre Fortællefestival, Fakse Fortællefestival, Under Bøgen, fortælledyster i Odense, Randers og København, Blomsterfestival, Vinderup Kulturuge m.m.


 

Ole Lambertsen
Stærmosevej 21a
5250 Odense SV
+45 28 68 95 05
ole.lambertsen@gmail.com

Jeg har fortalt til: billeder og kunst i 35 år -som kunstpædagog, kunstformidler og ofte som billed, og fortælle-workshopmager. Mine fortællinger vokser ud af hændelser fra et sted der hedder, Nærheden, ofte tager fortællingerne en drejning, når de møder et foto, et maleri eller andre former for kunst. Møder fortællingen en gruppe børn eller unge, så flytter de ofte rundt på det, fortællingen kommer til at handle om.
Mine fortællinger lægger ofte op til billed- og fortælleworkshops. Det er en fryd at få en hel skole til at deltage i en fortælleolympiade.

 


 

Pia Plesner
skuespiller og fortæller
Sdr. Boulevard 192c,3.
5000 Odense C.
40685624
piaplesner@mail.dk
www.piaplesner.dk 

”FORTÆLLING – med krop og sjæl”

Pressen skrev: ”skuespilleren, Pia Plesner, er en fremragende fortællerske.....hun indsuger alle lyttende tilstedeværende i sine historier med – ja, med sig selv.....”
– Speciale i fortælling for og med mindre børn.  Fortæller gerne for alle!
– Integreret bevægelse med ”Sanselige fortælleoplevelser” ­i indskoling og børnehave
– Kurser på CFU'er rundt i landet med ”Fortællekunst” i bred forstand.
– Workshops for personalegrupper på skoler og i børnehaver på pædagogiske dage.
– Godkendt under ”Huskunstnerordningen”
– Flere detaljer og vejledende priser på websiden!


Pia Sigmund
Flintholmvænget 22,
5320 Odense M
Tlf.: 66 11 03 53
piasigmund@mail.dk
www.piasigmund.dk

En alsidig fortæller

Pia Sigmund fortæller historier i historien: Den historiske fortælling tilbage i historieundervisningen! Hun har udgivet 11 bøger i serien ”Børn i Danmarks historie”: Den lille historie i den store historie, historien set ud fra børnenes synsvinkel. Pia fortæller også historier fra vores indvanderlande og har skrevet om dem i serien HISTORIEBAZAREN, som nu er oppe på fire bøger: Tyrkiske, bosniske, arabiske og iranske historier.