Fortælledyst, fortællerslam, storyslam og Spoken Word er eksempler på den mangfoldighed og idérigdom, som Odense Fortællekreds har bidraget til at skabe. De glade fortællere har fået masser af ideer til, hvordan man kan variere fortællingen, hvordan man kan fortælle på nye måder, og hvordan man kan inddrage endnu flere nye fortællere og nå ud til flere tilhørere. Formålet er aldrig at tjene penge.

Spoken Word festival fra 2010. Spoken Word kan kaldes udvidet historiefortælling. Det er: ”Historiefortælling, rap, sang, talekunst, poesi, musik og rytme.”

Fra programmet 2011: ”Spoken Word festivalen var nærmest overvældende. Programmet med store og små begivenheder, workshops, gymnasie-initiativer, bus-raids, fortælling i døde butikker, shoplifting osv. var så omfattende, at mange lidt frustreret måtte erkende, det ikke var muligt at nå det hele.”

KOMMENTARER ER VELKOMNE

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Jeg er meget stolt over at jeg fik ideen til Spoken Word Festival i Odense i 2008-2009 og realiserede den i samarbejde med en arbejdsgruppe fra Odense Fortællekreds, bestående af Pia Sigmund, Ole Funch og Bent Hansen. Ideen var at opsøge de mange forskellige grupper som arbejde med mundtlig ordkunst (RAP, Poetry Slam, Oplæsende forfattere og digtere, Songwriter m.fl) og skabe grundlaget for en fælles festival for mundtlig ordkunst – Spoken Word. Det startede i 2010 med udgangspunkt i Kulturmaskinen med store arrangementer i Magasinet. Fortsatte i november 2011 og 2012 hvor jeg var kunstnerisk leder og organisator. Fra 2013 blev det en af flere festivalen under H.C.Andersen Festivals I Odense med base i Studenterhus Odense og ledet af Betina Føllenslev. Festivalen lever og udvikler sig stadig i samvirke med meget forskellige former for mundtlig ordkunst. Den professionelle mundtlige fortællekunst, Storyslam og Åben scene for mundtlig fortælling er fortsat en central del af Spoken Word Festival i Odense. Projektet "Nordiske Stemmer" i 2012 og 2022 har involveret kendte fortællere og poetry-slammere fra Danmark, Norge og Sverige, senest med støtte fra AP Møller Fondet under temaet Nordisk Samhørighed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Her kan du uploade fotos, men kun ét ad gangen.
Husk at anføre navn, email og beskrivelse
0 of 900
Træk og slip filer her – eller