Odense Fortællekreds fejrede sin 20 års dag i november 2017. Men hvornår begyndte Fortællekredsen sådan helt præcist?

Var det, da Lena Bjørn og Pia Gredal mødtes i foråret 1996 og begyndte at tale om at skabe en Fortællekreds i Odense?

Var det med serien på ti fortælleværksteder i Paarup Aftenskoles regi – som Lena og Pia stod for – fra oktober 1996 til marts 1997? Var det med den første fortælleaften, som fandt sted i Bolbro Brugerhus den 22. august 1997?

Eller var det med den stiftende generalforsamling den 12. november 1999?
Buddene er mange, men da man valgte at fejre 10 års jubilæet november 2007, kom 20 års jubilæet til at ligge i november 2017.

Jeg har haft nogle fantastiske ældreår. Gennem fortællingerne har jeg mødt mange mennesker, oplevet mange forskellige steder

ELI RASMUSSEN, 95 år

FORTÆLLER

  1. Var det den spirende interesse for historiefortælling, som opstod blandt pædagoger og lærere i starten af 1990erne med udgangspunkt i Vigga Bro, Kirsten Thonsgaard m.fl. med kurser og bøger og som førte til at fortælleren, Jens Peter Madsen blev ansat som fortællende seminarielærer ved Fyns Pædagogseminarium i 1995. Jens Peter Madsen var en aktiv part i opstarten af Odense Fortællekreds og udviklede et nært samarbejde med Pia Gredal og Erling om opstarten af Fortællegruppen Børneliv, som i en årrække turnerede til forældre og personale arrangementer ved skoler og daginstitutioner over hele landet.

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Her kan du uploade fotos, men kun ét ad gangen.
Husk at anføre navn, email og beskrivelse
0 of 900
Træk og slip filer her – eller